افزایش ناگهانی نرخ یوتیلیتی در پتروشیمی - پایگاه خبری توسعه24 | پایگاه خبری توسعه24

۲۳ شهریور ,۱۴۰۳ - ۱۰:۳۴

افزایش ناگهانی نرخ یوتیلیتی در پتروشیمی

افزایش ناگهانی نرخ یوتیلیتی به میزان ۲۵۷ درصد باعث کاهش حاشیه سود و کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی شده است.

به گزارش توسعه۲۴؛، محمدهاشم نجفی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی جم، در نمایشگاه ایران پلاست به چالش مهم ناترازی انرژی اشاره کرد و گفت: یکی از بزرگترین چالش‌های صنایع ناترازی انرژی است و محدودیت های مصرف گاز در زمستات مشکلات جدی برای صنعت پتروشیمی ایجاد می‌کند.

وی در ادامه ضمن اشاره به نقش حیاتی و مهم صنعت پتروشیمی کشور گفت: ناترازی انرژی چالش‌ بزرگی را ایجاد کرده و سال آینده، با بحران گاز مواجه خواهیم شد. گاز خوراک اصلی صنعت پتروشیمی است و اگر امروز برای این ناترازی تدبیری اندیشیده نشود، قطعاً در سال‌های آینده این صنعت با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی جم عنوان کرد: طبق برنامه هفتم توسعه، ظرفیت صنعت پتروشیمی باید از ۹۶ میلیون تن در سال به ۱۳۰ میلیون تن افزایش یابد و جهت نیل به این هدف می‌بایست ۷ تا ۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در این صنعت صورت گیرد.

نجفی افزود : بسیاری از پروژه‌ها در مرحله‌‌های پایانی ساخت قرار دارند و با ۲۰ درصد پیشرفت به بهره‌برداری می‌رسند، اما جهت راه اندازی برخی پروژه ها باید سرمایه‌های جدید وارد شود و نیازمند سرمایه‌گذاری مجدد هستند.

وی با اشاره به تعارض قوانین و تصمیمات لحظه‌ای در نرخ‌گذاری محصولات پتروشیمی، اظهار داشت : این گونه عوامل باعث کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری برای مردم و فعالان بازار سرمایه می‌شود.  تا زمانی که نتوانیم سرمایه‌های داخلی را جذب کنیم امکان ورود و حذب سرمای‌گذاران خارجی وجود ندارد و شرکت‌های خارجی تمایلی برای ورود از خود نشان نمی‌دهند.

مدیعامل پتروشیمی جم افزود : باید اصلاحات لازم در این زمینه انجام شود تا جذابیت سرمایه‌گذاری افزایش یابد. قوانین متعارض و افزایش ناگهانی نرخ یوتیلیتی به میزان ۲۵۷ درصد، باعث کاهش حاشیه سود و کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی شده است.
وی تأکید کرد : برای آینده این صنعت، تکمیل زنجیره ارزش ضروری است. به عنوان مثال، محصول بوتن بان که قبلاً به قیمت ۷۰۰ دلار فروخته می‌شد، اکنون پس از راه‌اندازی پروژه پادجم به قیمت ۱۴۰۰ دلار به فروش می‌رسد.

نجفی افزود: جلوگیری از واردات محصولات پایین‌دستی پتروشیمی می‌تواند به رشد، اشتغال، امنیت و توسعه کشور کمک کند و در راستای بهبود معیشت مردم مؤثر باشد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار صنعت
بورس

بنر بیمه پاسارگاد