به گزارش توسعه۲۴؛ در این گزارش حداقل و حداکثر عیدی کارگران و نیز نحوه و فرمول محاسبه این عیدی مشخص شده است که در ادامه مشاهده خواهید کرد.
عیدی کارگران علاوهبر بعد مالی و کمک به بهبود شرایط معیشتی خانوادهها، دارای اهمیت روانی بسزایی است؛ زیرا پرداخت عیدی میتواند باعث افزایش رضایت شغلی، انگیزه کاری و حس تعلق کارکنان نسبت به سازمان شود. از سوی دیگر، تاخیر در پرداخت آن یا کاهش سهم عیدی تاثیر منفی بر روحیه کارکنان خواهد گذاشت.
در سالهای اخیر با توجه به افزایش هزینههای زندگی، کارگران و کارمندان همواره خواستار افزایش سهم عیدی بودهاند. در ادامه به بررسی میزان عیدی سال ۱۴۰۲ کارکنان میپردازیم.
عیدی سال ۱۴۰۲ کارگران چقدر است؟
نکته مهمی که باید به آن توجه شود این است که بر اساس قانون کار جمهوری اسلامی ایران، کمترین میزان قانونی عیدی برای هر یک از کارگران نباید از ۶۰ روز دستمزد آنها کمتر باشد. با توجه به افزایش حداقل دستمزد روزانه در سال ۱۴۰۲ به مبلغ ۱،۷۶۹،۴۲۸ ریال، پایینترین میزان عیدی قانونی در سال ۱۴۰۲ نیز معادل ۱۰۶،۱۶۵،۶۸۰ ریال خواهد بود.
نکته دوم این است که در ماده واحده قانون کار آمده است، مبلغ پرداخت عیدی کارکنان نباید از ۹۰ روز حداقل مزد روزانه تجاوز کند؛ بنابراین حداکثر عیدی ۱۴۰۲ که کارگران دریافت میکنند هم مبلغ ۱۵۹،۲۴۸،۵۲۰ ریال خواهد بود.
مورد مهم دیگری که باید به آن توجه شود، تاثیر عواملی همچون سابقه کار، عملکرد، میزان مهارت و تجربه کارگر و همچنین وضعیت اقتصادی کارگاه یا کارفرما است که در نهایی شدن مبلغ دقیق عیدی هر یک از کارگران موثر خواهد بود.
حداقل و حداکثر عیدی ۱۴۰۲ کارگران
حداقل عیدی کارگران سال ۱۴۰۳ که کارگران در اسفند ماه ۱۴۰۲ دریافت میکنند، معادل ۱۰۶،۱۶۵،۶۸۰ ریال خواهد بود (با توجه به افزایش حداقل دستمزد روزانه کارگران در سال ۱۴۰۲ به مبلغ ۱،۷۶۹،۴۲۸ ریال).
حداکثر عیدی نیز معمولا تا ۳ برابر حداقل دستمزد ماهانه یعنی حدود ۱۵۹،۲۴۸،۵۲۰ ریال تعیین میشود.
از آنجایی که محاسبه دقیق و قانونی مبلغ عیدی هم برای کارمندان و هم کارفرمایان مهم است، بسیار مهم است که به منابع معتبر و بهروز برای کسب اطلاعات بیشتر مراجعه کنید. محاسبان با ارائه مقالات جدید و تخصصی در حوزههای آموزش حقوق و دستمزد، مالیات و حسابداری، یکی از منابع ارزشمند در این حوزه است.
عیدی سال ۱۴۰۲ کارگران چگونه محاسبه میشود؟
عیدی کارگران بر اساس آخرین حقوق و مزایای دریافتی شامل حقوق پایه، اضافه کاری، کارانه و … و با در نظر گرفتن تعداد روزهای کارکرد در سال محاسبه میشود. عیدی کارگران روزمزد بر اساس تعداد روزهای کارکرد و میانگین دستمزد روزانه آنها طی سال محاسبه میشود. روند محاسبه عیدی به شرح زیر است:
ابتدا کارگر روزمزد باید لیستی از تعداد روزهای کارکرد خود در طول سال را تهیه کند. این شامل روزهای کاری عادی و اضافه کاری میشود.
سپس میانگین دریافتی روزانه وی در طول این مدت محاسبه میشود. برای این کار، کل درآمد سالانه شامل دستمزد پایه، اضافه کاری و سایر مزایا تقسیم بر تعداد روزهای کارکرد میشود.
در نهایت عیدی سالانه کارگر از حاصلضرب تعداد روزهای کارکرد در میانگین دریافتی روزانه به دست میآید.
البته این مبلغ محاسبه شده نباید کمتر از حداقل قانونی عیدی یعنی معادل دو ماه آخرین دستمزد پرداختی باشد. در صورت کمتر بودن، باید عیدی کارگر به حداقل قانونی افزایش یابد.
انتهای پیام/